Temel İlkeleri Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemi

Yangını boğarak söndürmesi ve soğutma etkisinin ehliyetli olmaması sebebiyle, gene tutuşmanın meydana gelebileceği sıkı ısılar oluşan yangınlarda kullanımı yarar bileğildir.

karbondioksit gazlı söndürme sistemindeki silindirlerin ve nozulların imalatı yöreımızca strüktürlabildiği üzere yurtdışından da ithal edilebilmektedir.

Kendiliğinden Çkırmızıışma: Mekanizma otomatik olarak yangını rüşvetlar ve insan müdahalesine lüzum kalmadan devreye girer.

Sistemler yekta evet da çok silindirli olabilmektedir. Berrak doğal gaz derslikında olmayan CO2’nin kullanmaı, boğma etkisi nedeniyle sürekli sima kâin mahallerde sakıncalıdır.

Boğma: Akarsu damlacıklarının buharlaşması alandaki oksijen seviyesini azaltır. Oksijenin azalması alevleri tahakkümlar ve yangının büyümesini engeller.

Bu sistemlerin çoğunlukla tercih edilmesinin bir nedeni bile yangın söndürme hizmetleminden sonrasında arkasında enkaz bırakmamasıdır. Ortamdaki başka eşyalara mazarrat vermeden yangına müdahale eder.

Bir yangını bastırma ve söndürme faaliyetinde kokusuz ve renksiz şekilde hizmet vermektedir. Canlılık iletkenliği olmaması da söndürme ve tahlis faaliyetlerinde hayat güvenliğini tehlikeye atmamak hesabına bileğerlidir.

Bu yangınlarda inert maddeler derunaziz Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemleri kuru kimyevi tozlar kullanılarak yanan metallerin üzerinde bir kabuk oluşturulur. Alevler ile oksijen bağlantıı bu şekilde kesilir.

Gazlı söndürme sistemlerinde kullanılanen müstamel ve en münteşir gazdır. Boğma etkisinden dolayı da ölümlü mevcut mahallerde kullanılmaz.

Kullanıcıların alışverişinin ehli olması esenlıklarını tehlikeye atmamaları açısından önemlidir.

Co2 sistemi muktezi hidrostatik testlerden geçmektedir. Ciddi alanlarda esenladığı sükselar yardımıyla yangın eminği bölümünde en ziyade yeğleme edilen sistemler arasında olmayı nailtır.

yakacak). Suyun A klası yangınlarda bu kadar çarpıcı olmasının sebebi işte bu baş bilgide gizlidir. Deniz, sıcak yüzeyleri soğutur, buharlaşma azalır ve yakacak bir buhar bulamayan alevler sönmeye adım atar.

Bilindiği kabil yangının büyümesinin sebebi alevleri oksijen ile etkileşime girip çoğalmasıdır. İşte karbondioksit yangının gökyüzü ile irtibatını kestiği muhtevain çok yüksek olmaktadır.

Santimantal Ekipmanı Esirgeme: CO2 sistemleri, çoğunlukla elektrik panoları, bilgisayar odaları ve vesair duygun ekipmanların bulunmuş olduğu alanlarda kullanılır. Sevap oranda CO2’nin müheyya olması, bu ekipmanların yangın esnasında zarar görmesini önler.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Temel İlkeleri Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemi”

Leave a Reply

Gravatar